نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

نوسانات خلقي در بارداري يكي از شايع‌ترين مسائلي است كه زنان باردار تجربه مي‌كنند. در واقع به دليل ترشح هورمون‌هايي كه در دوران بارداري افزايش مي‌يابد اين تغييرات خلق و خو شكل مي‌گيرد كه مي‌تواند به صورت احساس‌هاي خوب و بد و يا حس اضطراب و افسردگي نمايان شود. اين تغييرات خلق و خو معمولا در سه ماهه اول بارداري به اوج خود مي‌رسد و در سه ماه دوم كمي كاهش يافته و در سه ماهه سوم دو بار قليان مي‌كند. در ادامه قصد داريم به نوسانات خلقي، دلايل آن و راه‌هاي مقابله با آن در بارداري اشاره كنيم. و يا براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: نوسانات خلقي در بارداري

نوسانات خلقي در بارداري

تغييرات و بالا و پايين شدن احساسات زنان در دوران بارداري امري طبيعي است. اما ميزان و شدت آن براي هر كس متفاوت بوده و شما مي‌توانيد با آگاهي از تغييرات بدني‌تان نسبت به اين تغييرات اقدامات لازم صورت دهيد.

دلايل نوسانات خلقي در بارداري

تغييرات زيادي به واسطه حاملگي براي بدن خانم پيش مي‌آيد كه عدم آگاهي از آن‌ها باعث مي‌شود كه نتوانيد رفتار مناسبي در پيش بگيريد، از اين رو با خواندن دلايل اين نوسانات مي‌تواند عوارض ناشي از آن را كاهش دهيد.

ترشح هورموني

تغييرات هورموني از مهم‌ترين دلايل نوسانات خلقي در دوران بارداري است، مهم‌ترين هورمون‌هايي كه باعث به وجود آمدن تغييرات خلق و خو در بارداري مي‌شود، استروژن و پروژسترون است. افزايش سطح استروژن مخصوصا در سه ماهه اول بارداري به بيش از دو برابر سطح معمولي باعث به وجود آمدن حس اضطراب و تحريك پذيري و عصبي شدن مي‌شود. در كنار استروژن افزايش هورمون پروژسترون نيز باعث ايجاد حس افسردگي، كسالت و خواب آلودگي و غم خواهد شد و اين گونه تغييرات هورموني تاثير مستقيم بر نوسانات خلقي در بارداري دارد.

احساس ترس و اضطراب از بچه دار شدن

ممكن است مدت‌ها انتظار بچه را كشيده باشيد، ولي بعد از باردارشدن افكار متعددي مانند سلامت جنين، سختي هاي زايمان، تامين هزينه هاي كودك بعد از زايمان، تاثير بچه دار شدن بر روابط شما و همسرتان و مشكلات بعد از بچه دار شدن به سراغ‌تان بيايد و اين افكار مي تواند براي شما ايجاد حس استرس و اضطراب نمايد.

حساسيت مادران به سلامت جنين باعث مي‌شود هر گونه تغييري در وضعيت جسمي آن‌ها باعث ترس و وحشت‌شان شود و اين حساسيت هاي فكري تا زمان فارغ شدن باعث تغييرات خلق و خوي مادر مي‌شود. اگر اطلاعات خود را درباره دوران بارداري و چگونگي حمل يك جنين سالم تا به دنيا آمدنش بالا ببريد، حتما از اضطراب شما كاسته مي‌شود. مراجعه به متخصصين و روانشناسان آگاه در اين زمينه علاوه بر كاهش تغييرات خلقي در شما مي‌تواند به داشتن فرزندي سالم كمك‌تان كند.

نوسانات خلقي در بارداري | تغييرات ظاهري

خانم‌ها نسبت به ظاهر خود حساس هستند. در دوران بارداري ممكن است با افزايش وزن مواجه شويد و احساس كنيد زيبايي و تناسب اندام خود را از دست داده‌ايد؛ اين امر سبب مي ‌شود شما اعتماد به نفس خود را از دست بدهيد و نتوانيد در جمع‌ها شركت كرده و با ديگران معاشرت كنيد. بنابراين از ديگر دلايل نوسانات خلقي در بارداري مي‌تواند تغييرات ظاهري مادر باشد كه باعث تجربه احساسات بد در دوران بارداري مي‌شود.

بيشتر بخوانيد: افسردگي در بارداري

روش مقابله با نوسانات خلقي در بارداري

از آنجايي كه در دوران بارداري به دلايل ذكر شده مادر با تغييرات شديد خلق و خو مواجه مي‌شود، بايد به دنبال راهي براي مقابله با اين تغييرات بود تا مادر بتواند اين شرايط را به بهترين شكل مديريت و سپري نمايد.

افكار وسواسي را كنار بگذاريد

بهتر است درمورد مسائل مختلف زيادي وسواس به خرج ندهيد از وسواس فكري در مورد نوع وسايل اتاق كودك‌تان تا وسواس درمورد مسائل كاريتان تا پايان دوره بارداري پرهيز نمايد، سخت نگيريد و بدانيد كه سلامتي و آرامش خودتان مهم‌ترين مسئله براي سلامت جنين‌تان است. بيش از حد به آينده و مشكلات بعد از تولد فرزندتان فكر نكنيد براي كاهش افكار وسواسي مي‌توانيد از يك روانشناس نيز كمك بگيريد.

افزايش ارتباط با همسر و اطرافيان

بهتر است با همسر و خانواده ارتباط‌تان را نزديك‌تر كنيد، مخصوصا اينكه به همسرتان درباره احساس‌تان بگوييد؛ همسر شما بايد بداند شما تحت چه شرايطي هستيد و اين گونه بيشتر از قبل حامي شما خواهد بود.

مي‌توانيد همراه همسرتان به يك روانشناس مراجعه نماييد چرا كه همسر شما نيز بايد در اين دوره حساس آموزش نحوه رفتار با شما را ببيند. در اين دوره روابط عاطفي خود را تقويت نماييد. همچنين با دوستان و يا همسر براي خوش گذراني بيشتر برنامه ريزي كنيد. رفتن به مسافرت، سينما و حتي يك پياده روي دو نفري با همسرتان مي‌تواند لحظه‌هاي خوبي را براي‌تان به ارمغان آورد. در ثانيه‌هايي كه به شما خوش مي گذرد، احساست بد دوره بارداري كاهش مي‌يابد.

صحبت با يك مشاور

درمورد تمام ترس ها و نگراني هايتان با يك مشاور صحبت كنيد، حرف دلتان را بزنيد. اين گونه علاوه بر اين كه مشكلات‌تان روي دلتان جمع نمي‌شود مي‌توانيد راهكاري براي حل آن‌ها پيدا كنيد. يك مشاور با تجربه مي‌تواند با نشان دادن راه‌هايي براي حل مشكلاتي كه از نظر شما بسيار بزرگ مي‌آيد آن‌ها را از ذهن شما پاك كرده و ترس‌ها و نگراني‌هاي‌تان را كاهش دهد، اين گونه بسيار آرام‌تر خواهيد بود. يك مشاور تشخيص مي‌دهد كه شما دچار اضطراب بارداري هستيد يا افسردگي در دوران بارداري و براي حل آن به شما كمك خواهد كرد.

تقويت كيفيت زندگي

كيفيت زندگي خود را افزايش دهيد و بجاي اينكه مدام گوشه‌اي بنشينيد و به مشكلات فكر كنيد بيشتر به خودتان برسيد و از روش‌هاي زير براي كاهش استرس و افزايش كيفيت زندگي بهره ببريد:

  • خوابي كافي داشته باشيد.
  • ورزش و يوگا و مديتيشن كمك بسزايي در كاهش استرس دارند.
  • لباس‌هاي بارداري زيبا بخريد.
  • از كلاس هاي بارداري استفاده كنيد.
  • در گروه‌هايي كه مادران باردار ديگر عضو هستند عضو شويد.
  • تغذيه سالم داشته باشيد.
  • بايك مشاور در طول دوره بارداري در ارتباط باشيد.

سخن پاياني

علاوه برتاكيد به اين نكته كه تغييرات خلق و خو در دوران بارداري طبيعي است، بايد يادآور شويم گاهي شدت و دفعات اين نوسانات خلقي بيش از حد بوده به گونه‌اي كه ممكن است سير طبيعي زندگي شما را به طور كلي تحت تاثير قرار دهد. در اين شرايط احتمال اختلال دو قطبي وجود دارد و نياز به درمان، محرز خواهد بود چرا كه درمان نشدن آن مي‌تواند سلامت جنين را نيز به خطر بياندازد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چه عواملي باعث تغييرات خلق و خو در دوران بارداري مي شود؟

تعييرات هورموني مانند افزايش ترشح هورمون استروژن و پروژسترون، حساسيت هاي مربوط به سلامت جنين و شرايط زندگي بعد از به دنيا آمدن كودك، تغييرات ظاهري و افزايش وزن مي تواند در تغييرات خلقي مادر تاثير گذار باشد.

چگونه با نوسانات خلقي در بارداري مقابله كنيم؟

براي مقابله با اين نوسانات راهكار هاي مختلفي مانند كاهش وسواس فكري، ارتباط با اطرافيان مخصوصا همسر، ارتباط با مشاور، شركت در كلاس هاي بارداري ، يوگا، ورزش مديتيشن و تغذيه مناسب مي تواند تاثير گذار باشد.

منبع: نوسانات خلقي در بارداري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/30  ] [ ۱۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب